Browse all categories | Subscribe My Account | Logout
Browse all categories
< Back

A New Mid-Century Modern Inspired House Arrives in This Seattle Neighborhood

The Property Addict / Architecture & Design

United States of America

Feb 13 2017

Add to Favorites

Share this Article:

Contemporist

Lane Williams Architects have designed this contemporary home in Bellevue, Washington, that’s conforms to the community design guidelines of the surrounding neighborhood that’s filled with mid-century homes.

At the front of the home, the landscaping was carefully designed to work with the design of the house that includes charcoal grey brick and aluminum windows, as well as cedar siding and ceilings.

At the rear of the home is a spacious backyard with outdoor living spaces. There’s a wood-burning fireplace and a covered outdoor living room.

Tucked into the corner of the backyard and located off the master bedroom is a semi-private pool and patio. The pool is a jetted lap pool and is hidden within an Ipe deck.

Heading inside, there are sliding glass pocket doors that disappear into wall to create an indoor/outdoor living experience. The living room has a vaulted tongue and groove cedar ceiling. Sitting above the gas fireplace is a motorized panel that can be raised to reveal the television.

The living room shares the open interior with the dining room and the kitchen. Large sliding doors can close off the den and playroom.

In the kitchen, white oak cabinets have been paired with grey porcelain counters, and a large window overlooks the front yard.

Off the living room is the hallway that leads to the bedrooms, bathrooms and laundry room.

The master bedroom has a sloped cedar ceiling and a wide pocket door opens it up to the backyard.

In the master bathroom, LED strips have been used to create evenly diffused soft lighting, while a skylight above the shower and a small window near the bath provide natural light to the space.

A dry erase wall, bold blue walls and a raised bed with a desk underneath make this kids room fun and playful.

A steel staircase by entry of the home provides access to the garage.

SOURCE: Contemporist

img

You may also like...


Load More

bannerImage
bannerImage

Login into your MP Report account

Forgot my password

Sign up to the MP Report

Creating an account with MP Report allows you to save articles and update your preferences to filter the content based on your interests and what content you would like to receive from us via our email alerts and newsletter.

SIGN UP HERE >